Blog

Label: Projectmanagement

Datum: 26 augustus 2024

Delen:

Projectmanagement: De onmogelijke taart (mopje)

Er was eens een projectleider die zichzelf zag als een bakker met oog voor detail. In plaats van boter, suiker en bloem werkte hij met deadlines, budgetten en klantwensen. Zijn grootste uitdaging? Het juiste recept voor de klant vinden. Succesvol projectmanagement draait namelijk niet alleen om technische vaardigheden, maar vooral om het vertalen van vage wensen naar een concreet resultaat.

Op een dag krijgt de projectleider van een klant de opdracht om een taart te maken.

"Hij moet strak en modern zijn, maar ook warm en gezellig." zegt de klant.

De projectleider maakt een elegante, minimalistische taart met koele kleuren en een glanzend spiegelglazuur. De klant kijkt ernaar en zegt: "Waar is de gezelligheid? Dit voelt als een betonnen blok!".

Dus maakt de projectleider een knusse, warme taart in herfstige kleuren: bruin, beige en oranje. De klant bekijkt het en roept: "Dit lijkt wel een taart uit oma's tijd! Waar is de moderne twist gebleven?"

De projectleider besluit dat hij meer duidelijkheid nodig heeft en vraagt: "Kunt u precies uitleggen wat u wilt?"

De klant glimlacht en antwoordt: "Ik wil een taart die voelt als thuiskomen, maar met een moderne twist. Denk aan een klassieke taart met een hip laagje en vertrouwd, maar net even anders. Je weet wel, gewoon iets bijzonders!"

De projectleider zucht en mompelt: "Misschien moet u gewoon koekjes kopen."

Bronvermelding
o    Auteur onbekend